Saturday, March 6, 2010

ZeelandDoc


Multiple personality, originally uploaded by Eddy Westveer.


ZeelandBoek wordt ZeelandDoc. Een journalistiek document met artikelen over Zeeland die er toe doen. Reportages, interviews, beschouwingen, achtergronden en opinies over het Zeeland van nu en straks. Door betrokken professionals gemaakt; meer of minder bekende auteurs met een hart voor Zeeland.

ZeelandDoc is een boekblad of -als u wilt- een bladboek van formaat (27x21cm;160 pagina’s) met verhalen die ergens over gaan. Mensen en meningen. Cultuur en natuur. Economie en samenleving. Stad en platteland. Zee en land. ZeelandDoc verhaalt erover. In een document waarin tekst en beeld samengaan; waarin ruimte is voor fotografie en beeldende kunst. Spotprent en wat dan ook. Vormgegeven met smaak en gevoel voor kwaliteit tot een document dat het kijken, bladeren en lezen waard is.

Een podium voor talent
ZeelandDoc is ook een podium. Voor schrijvers en dichters. Fotografen en vormgevers. Kunstenaars en andere creatieven. Jong of iets ouder, maar in elk geval veelbelovend en met veel talent.

ZeelandDoc laat zien dat Zeeland leeft, zich ontwikkelt en toekomst heeft…
Dat deze provincie meer is dan zon, zee en strand. Dat Zeeland midden in de wereld staat. En dat de wereld onmiskenbaar zichtbaar is in het Zeeland van nu.

Een nieuwe lente, een nieuw document!
ZeelandDoc verschijnt niet, zoals zijn voorganger, in het najaar, maar in het voorjaar. In maart 2010 dus, tijdens de nationale Boekenweek met als thema ‘Jong zijn’. Mooier kan het niet. ZeelandDoc is (piep)jong en ‘jong zijn in Zeeland’ komt vast aan bod in deze eerste uitgave die feestelijk zal worden gepresenteerd op een plaats die er toe doet in de Boekenweek.
Op 7 maart in De Drvkkery in Middelburg de presentatie van het eerste exemplaar.


www.zeelanddoc.nl

Photo Search by Google

On Flickr you can find more of my photos
Google

Contact

Quotes

  • "Jazz is not dead, it just smells funny!" (Frank Zappa)

North Sea Jazz Festival 2006

North Sea Jazz Festival 2006
Leela James